Ajax Clinic op school

Op vrijdag 9 november bezocht de Ajax Foundation onze IJdoornschool. Die organisatie had niet alleen de ingang en de hal opgefleurd met vlaggen, maar ook enkele klaslokalen en de gymzaal opgeleukt.
De leerlingen van groep 7 en 8 kregen deze hele dag namelijk een clinic over de Ajax Life Skills, met andere woorden de normen en waarden van Ajax verpakt in vier leuke lessen. Toen de deuren om half negen open gingen, gonsde het meteen door de school : Ajax is er !
In het eigen lokaal kregen de groepen 7 en 8 een les over Gezond en Fit Zijn, eentje over Verstandig Geldgebruik en Sparen, en een les Slim Online waarin ze werd geleerd hoe je je zou moeten gedragen op het internet en met social media.
Daarnaast was er een vierde les, een leuke sportles in de gymzaal waarin echt niet alleen maar werd gevoetbald. Die lessen waren leuk èn interessant.
Vooral in de klaslokalen hingen de kinderen aan de lippen van de gastdocenten.
Alle leerlingen van groep 7 en 8 kregen in de pauze extra fruit ( bananen en mandarijnen ), maar ook een grote, rode Ajax-bidon en een oorkonde om mee naar huis te nemen. In een gezamenlijke afsluiting aan het einde van de dag kreeg elke groep via de juffrouw een voetbal van Ajax om in de pauzes mee te spelen en aan onze school werd een Ajax-certificaat aangeboden. Dit werd overhandigd aan juffen Lindsey en Sanne.
Al met al was het een erg interessante en vooral leuke dag voor groep 7 en 8. Misschien dat een volgende keer groep 5 en 6 eens aan de beurt is !