Gorgel thee

Tijdens het super spannende boek van ‘de gorgels’, blijkt dat zieke gorgels beter worden van cranberry’s. Dus wij hebben tijdens het voorlezen lekker kunnen genieten van een kopje cranberry thee! Mmmm!

Hiep Hiep Hoera!

Juf Nicoline is 21 jaar geworden! Van harte gefeliciteerd juf!

Ze is verwend met heerlijke chocolade, een mooie tekening met een bloemenboeket en twee voorleesboeken.

En wat een ‘gruwelijk enge’ en gezonde traktatie!

Een Dracula druivenstokje en een mandarijnen spoooooookkkkkk…!

De kinderboekenweek

Wij hebben tijdens de ‘gruwelijk enge’ kinderboekenweek, ‘gruwelijk enge’ dingen gedaan!

• Er was een hele spannende opening met heksensoep, spinnen en een spoken-race.
  • We hebben monsters, spinnen en spinnenwebben geknutseld.
  • Spannende verhalen gehoord, zelf geschreven en gelezen.
  • Spannende stukjes van ‘Heksje Lily’ gekeken.
  • Met de hele klas een spannend verhaal gemaakt en voorgelezen tijdens de afsluiting.

Natuurles

Tijdens natuur zijn we lekker naar buiten geweest. We hebben verschillende watervogels gezien, een specht gehoord (!) en gaten die de specht in een boom gemaakt had. We hebben aan mos gevoeld en verschillende paddenstoelen, schors en blaadjes bekeken en een molshoop uitgegraven. Leuk!

De gorgels

In de klas wordt voorgelezen uit ‘De Gorgels’ een spannend boek van Jochem Myjer.

Een kleine impressie:

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij  erover vertelt op school lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft…

Wil je een stukje horen? Klik dan hier