Amsterdam, september 2018

Beste ouders / verzorgers van leerlingen uit groep 3, 4, 5, 6, 7 en 8,

Sportief bewegen is belangrijk voor leerlingen : het is goed voor hun zelfvertrouwen en een wapen tegen overgewicht. Net als op elke andere basisschool vinden we op de IJdoornschool de gymles erg belangrijk. De kinderen leren daarin hoe ze beter kunnen bewegen en makkelijker kunnen sporten. Ze ontdekken in onze gymzaal bepaalde spelregels, uitdrukkingen, spelvormen en sportnamen. Maar ook leren ze in de gymles hoe ze met elkaar moeten omgaan op de momenten dat ze bewegen, op speelplekken en in de sportwereld. Daarnaast ondervinden ze tijdens de gymles dat het gewoon leuk is om lekker te bewegen, om samen te spelen en om gezond te sporten.

De gymlessen van groep 3 en 4 vallen dit schooljaar op dinsdag en donderdag, van groep 5 alleen op dinsdag (omdat die leerlingen op vrijdag zwemmen). Kunt u op deze dagen uw kind in een apart tasje meegeven :

• een shirt met korte mouwen
  • een korte broek ( tot boven de knie ! )
  • eventueel sportschoenen die alleen voor de gymles gebruikt worden

Op een aantal dagen is er geen gymles vanwege andere activiteiten of vrije dagen. De gymlessen die dan uitvallen worden vaak verplaatst naar de maandag van dezelfde week, zodat de leerlingen toch twee keer in die week gym hebben. Deze extra gymlessen komen ook allemaal te staan op de kalender die u zo snel mogelijk zult krijgen.

Hier een overzicht van de uitvallende en vervangende gymlessen schooljaar 2018-2019 :

Groepen 3, 4, 5:
Donderdag 20 september ( gymmeester vrij ) – groep 3/4 géén gym
Donderdag 4 oktober ( studiedag ) – groep 3/4 heeft dan gym op maandag 1 oktober
Dinsdag 30 oktober ( studiedag ) – groep 3/4/5 géén gym
Dinsdag 12 februari ( studiedag ) – groep 3/4/5 heeft dan gym op maandag 11 februari
Donderdag 4 april ( studiedag ) – groep 3/4 heeft dan gym op maandag 1 april
Donderdag 23 mei ( schoolkamp ) – groep 3/4 géén gym
Donderdag 30 mei (hemelvaart ) – groep 3/4  géén gym

Op die maandagen moeten de leerlingen dus wel hun gymspullen meenemen !

Groepen 6, 7, 8:
Vrijdag 21 september ( gymmeester vrij ) – groep 6/7/8 heeft gym op maandag 17 september
Vrijdag 28 september ( atletiek sportdag groep 7/8 ) – groep 6 géén gym
Vrijdag 12 april ( KoningsSpelen ) – groep 6/7/8 géén gym
Vrijdag 19 april ( vrij ) – groep 6/7/8 heeft dan gym op maandag 15 april
Vrijdag 7 mei ( studiedag ) – groep 6/7/8 heeft dan gym op maandag 13 mei
Vrijdag 24 mei ( schoolkamp ) – groep 6/7/8 heeft dan gym op maandag 20 mei
Vrijdag 31 mei (hemelvaart ) – groep 6/7/8 heeft dan gym op maandag 27 mei
Woensdag 5 juni ( studiedag ) – groep 6/7/8 heeft dan gym op maandag 3 juni
Woensdag 12 juni ( schoolreis ) – groep 6/7/8 géén gym
Vrijdag 12 juli ( zomervakantie ) – groep 6/7 heeft dan gym op maandag 8 juli

Op die maandagen moeten de leerlingen dus wel hun gymspullen meenemen !

Met vriendelijke groet, gymmeester Ted Beute